Ur

 
21-11-2009
Gaveideer til hende

F.eks.

Armbåndsur - Ur der sidder på armen

Vægur - Et vægur er et ur som er beregnet til at hænge på en væg, ofte i et hjem.

Radiour - Et radiostyret ur eller radiour er et ur, som er synkroniseret af en tidskode udsendt af en radiosender, der er forbundet til en tidsstandard, som f.eks. et atomur.

Digitalur -Et digitalur er et elektronisk ur eller kronometer uden bevægelige dele, hvor tiden vises med tal på en skærm.
Digitalure findes i alle størrelser og former, som vækkeure, armbåndsure og vægure samt som ure indbygget i andre apparater, eksempelvis i komfur, bageovn, PC, TV, radio, eller i instrumentpaneler i biler, fly og andre former for maskiner, m.m.

Stopur - Et stopur er et måleinstrument, et specialiseret ur beregnet til at udmåle vilkårlige tidsrum: Modsat normale ure der "går" hele tiden, og idéelt set følger det samme klokkeslæt, er et stopur indrettet så det kan startes og stoppes på vilkårlige tidspunker. Og mens normale ure oplyser om det aktuelle klokkeslæt, viser et stopur det tidsrum der er forløbet fra uret blev startet til det blev stoppet igen.

Kvartsur - Et kvartsur er et elektronisk ur, der styres af piezoelektriske svingninger i et krystal af mineralet kvarts. Disse svingninger styrer kvartsuret, lige som et penduls svingninger styrer et pendulurs gang. Kvartskrystallets svingninger har en meget stabil frekvens, dvs. svingningernes "takt" ændres kun forsvindende lidt over længere tid, og derfor er kvartsure temmelig præcise.

 
 
Find information om: guiden gaveguide Gaver Gave Gavedeer guide
(Hovedkategori: Gaveideer til hende)