Kamera guide

 
14-01-2010
Guider

Skal jeg vælge kompaktkamera eller spejlreflekskamera?

Kompaktkamera:

Kompaktkameraer er for det meste væsentligt mindre og billigere end spejlreflekskameraer. De er også umiddelbart langt nemmere at bruge og vil i mange tilfælde give mere tilfredsstillende billeder for begynderen.


Spejlreflekskamera:

Spejlreflekskameraer er større og kan være langt mere kompliceret at mestre end kompaktkameraerne. Til gengæld kan de give langt bedre billedresultater for øvede brugere og er hurtigere end kompaktkameraerne da det i modsætning til kompaktkameraer tager billedet i det øjeblik, man trykker på udløseren.

Kamera udtryk

- Opløsning:

Billeder består af millioner af sammensatte pixels. Der er ikke grund til at gå efter alt for mange, da billeder fra 5 Megapixels bliver meget gode og meget præcise. Grundlæggende kan man sige, at antallet af megapixel afgør, hvor mange informationer kameraet kan gemme. Med andre ord: Jo flere megapixel, jo flere detaljer kommer der med på billedet.


- Stabilisator:

Takket være stabilisatoren kan kameraet kompensere for fotografens evt. rystelser og derved sikre at billederne er langt skarpere end de ellers ville være.

- Vidvinkel:

Vinklen på zoom bliver som regel skrevet sådan her: "3x (svarer til 35 – 105 mm)". Jo mindre de første to numre er, jo bredere er linses kapacitet og jo mindre behøver du at træde tilbage fra det du forsøger at fotografere.

- Skærm:

En god skærm skal være stor nok til at være læselig 2,5" er minimum.

- Digital zoom:

Digital zoom er et markedførings begreb og giver for så vidt ikke noget. Kameraet strækker bare billedet og forringer derved kvaliteten markant.

- Sensitivitet:

Jo højere værdi, jo bedre vil kameraet være til at tage billeder med lav belysning: om natten for eksempel.

 
 
Find information om: guide gaveguide Gavedeer guiden Gaver Gave
(Hovedkategori: Guider)