Gode råd ved køb på nettet

 
14-01-2010
Gode råd til gave køb

Evaluér kvaliteten af kundeservice

Hvilke midler er til rådighed til at kontakte forhandleren? Hvor nemt er det at sende varen tilbage.

Fortrydelsesret

Når du køber over nettet er du sikret 14 dages returret (fortrydelsesret). Her er der nemlig tale om fjernsalg.

Fjernsalg er defineret som: Et salg foretaget ved fjernkommunikation, hvor køber og sælger ikke er i fysisk kontakt. Eller lidt mere enkelt: En ordre på et produkt, givet via telefon, internet eller postordre. Det vil sige, lige så snart man har sagt i telefonen: ”Jeg vil gerne købe dette produkt!”, er der tale om et fjernsalg. Samme gælder, når man har afgivet en bestilling via internet. Det er altid en god idé at få det på skrift, f.eks. via en e-mail.

Men hvis sælgeren har åbent for fjernslag har du 14 dages returret (fortrydelsesret). Du behøver ikke komme med nogen forklaring på, hvorfor du ikke er interesseret i produktet. Eneste undtagelse er ved køb af visse tjenesteydelser, som f.eks. flyrejser og hotelophold.

Du skal lige være opmærksom på, om sælgeren sætter som betingelse at produktet returneres i originalemballagen. Det må han nemlig gerne. I så fald er det vigtigt, at du behandler både varen og indpakning ordentligt.

Formelt må du ikke tage varen i brug. Du må selvfølgelig gerne pakke den ud og afprøve den, men lige så snart du kan se, at det ikke er noget, så skal du pakke varen ned igen.

14 dages returret

De 14 dages returret starter, når du har modtaget produktet i hånden. Den tid det tager at levere varen (f.eks. med posten) medregnes ikke. Skal du selv hente varen på posthuset, gælder det samme: Det er først, når du har varen i hånden, at de 14 dage begynder.

Undersøg om der er kvalietetsmærke på forhandleren

E-mærket: Dette mærke sikrer, at forhandleren lever op til de lovmæssige krav vedrørende e-handel i Danmark. Disse kan være fortrydelsesret, krav om reparation, tydelig angivelse af fysisk adresse samt CVR-nummer osv

Undersøg leveringstid

Leveringstiden bør være tydeligt markeret inden købet. Det er jo vigtigt at indkøbet ikke kommer frem for sent.

 
 
Find information om: guiden gaveguide guide Gaver Gave Gavedeer
(Hovedkategori: Gode råd til gave køb)