Find den rigtige konfirmationsgave

 
23-02-2011
Gode råd til gave køb

Konfirmationen er en af de største overgangsritualer. Her går man fra at være barn til voksen. Konfirmationen, eller nonfirmation, som flere og flere børn vælger, er derfor naturligvis en stor begivenhed i et menneskes liv.

Konfirmationen bliver oftest afholdt med en stor fest, hvor familie og venner er inviteret, her kommer alle for at fejre at barnet nu går over i de voksnes rækker. Hertil følger de nærmest obligatoriske konfirmationsgaver.

Konfirmationsgaver må rigtig gerne være noget unikt, særligt og personligt. Selvfølgelig er der også pengegaverne, der ligeledes er et helt reelt og normalt valg i konfirmationsgaver.

Man kan ikke opstille en universel gaveguide til konfirmationsgaver, da noget af det vigtigste ved gaven er at det passer til personen. I stedet skal man som noget af det første, inden man går på gavejagt, spørge sig selv, hvem er det der skal have gaven, hvad kan han/hun lide, hvad interesserer personen sig for, og herigennem, hvad ville personen blive glad for at få i gave. Skal du til en konfirmation hvor du ikke kender konfirmanden så godt, er det en rigtig god ide at ringe til forældrene, og spørge dem hvad som deres barn har af interesser og
hobbys.

Der er en lang række uskrevne traditioner forbundet med gaven til konfirmanden. Konfirmationsgaver har for eksempel ofte noget med ungdomsliv at gøre. En gammel vending lyder, at barnet ved konfirmationen ”træder ind i de voksnes” rækker". Det er derfor fint hvis konfirmationsgaver fokusere på barnets nye rolle som selvstændig og ”voksen”.

 
 
Find information om: Gave Gavedeer guide guiden gaveguide Gaver
(Hovedkategori: Gode råd til gave køb)